Hírlevél

Google+

Facebook

facebook

 

YouTube

youTube csatorna

Twitter

Látogató számláló

0
1
0
3
2
2
0

Videók

RFID (Proxy)

RFID rádiófrekvenciás beléptető (proximity) modul:

 

 

 

RFID modul


RFID125 beléptető (Proxy)

 

Felhasználás:

A készülékhez nem tartozik kezelőszerv. A kulcstartóra akasztható kivitelű rádiófrekvenciás azonosító modult ( a továbbiakban kulcsot érintés mentesen az érzékelő előtt elhúzva lehet vezérelni a mágneszárat. Az érzékelési távolság maximum 3-5cm. Az egyes nyitó kulcsok törlése vagy felismertetése és a készülékbe történő beprogramozása is kezelőszervek nélkül úgynevezett mesterkulcsok segítségével történik. Mindegyik kulcs egyedi sorozatszámmal rendelkezik. ( 5 byte-on tárolt sorozatszám mely több százmilliós kombinációt jelent! )

A mesterkulcsokból két fajta van, az egyik a beíró a másik a törlő típusú. Ezek semmiben nem különböznek a többi nyitó kulcstól csak attól speciálisak, hogy a készülékben lévő processzor ezen kulcsok sorozatszámát felismerve nem a mágneszár nyitását vezérli hanem a kulcsok felismertetését vagy törlését irányítja. Mesterkulcsokból legalább 1db beírónak és legalább 1db törlőnek kell lennie. Maximum 3db lehet mindegyikből igény szerint.

A kulcsok sorozatszámai úgynevezett csoportokba rendezve tárolódnak a processzor memóriájában. Erre azért van szükség, mert kijelző és kezelőszervek nélkül egyedi nyitó kulcsok törlése nem megoldható. Így a kulcsok törlése csak csoportonként lehetséges egy az adott csoportba tartozó kulcs segítségével. Ha a mesterkulcsok beprogramozása megtörtént, akkor a készülék megbontása nélkül lehet az összes további beállítási műveletet elvégezni.

Az itt ismertetett beléptető áramkör maximálisan 400 kulcs felismerését és ezeknek maximálisan 126 csoportba történő besorolását teszi lehetővé a 6db mesterkulcson felül.

Honlap készítés